
به گزارش فراتیتر، اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری خود به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: سالهای گذشته برنامه یک روزه کامل و مفصلی داشتیم و از همه فعالان در حوزه مواد مخدر تقدیر میشد که با توجه به شرایط کرونایی امسال امکان برگزاری این برنامهها نبود.
وی گفت: سال ۹۸ سال موفقی برای جمهوری اسلامی بود، در ۴ حوزه مقابله، درمان، پیشگیری و توانمندسازی اقدام کردیم و اگر این ۴ حوزه هماهنگ با هم نباشد نتیجه نخواهیم گرفت.
وی با اشاره به اینکه در ۴ دهه اخیر اقدامات موثری در حوزه مواد مخدر داشتیم، گفت: در حوزه پیشگیری غفلت داشتیم، باید تلاشمان بیشتر شود و خانوادهها، مدارس و رسانهها در این حوزه کمک کنند و در حوزه درمان باید شیوه نامهها بازنگری شوند، در حوزه توانمندسازی خوشبختانه ظرفیت خوبی در کشور وجود دارد و سازمانهای مردم نهاد، هنرمندان، ورزشکاران و... اعلام آمادگی کردند تا در این حوزه فعالیت کنند.
مومنی افزود: در حال حاضر ۳ هزار سازمان مردم نهاد اعلام آمادگی کردند که در حوزه توانمندسازی معتادان فعالیت کنند.
وی ادامه داد: ۳ رویکرد اساسی در حوزه مقابله داشتیم، تمرکز بر مرزهای ورود مواد مخدر، تمرکز بر توسعه اقدامات اطلاعاتی و تمرکز بر باندهای بزرگ بود. در سال ۹۸ بالاترین میزان کشفیات موادمخدر را داشتیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در سال ۹۸ مجموعه کشفیات مواد مخدر در کشور بیش از ۹۵۰ تن شد که نسبت به سال ۹۷، ۲۱ درصد افزایش داشته است و همچنین بالاترین میزان کشفیات تریاک، هروئین و مورفین هم متعلق به ایران است.
وی با بیان اینکه ۵۶ درصد از تعداد شهدا و ۶۰ درصد از تعداد جانبازان در حوزه کشفیات و مبارزه با موادمخدر کاهش یافت، افزود: کشفیات سلاح و اموال بیشتر شد و ۷۳ درصد کشفیات مربوط به اقدامات اطلاعاتی و ۲۶ درصد مربوط به کار انتظامی بوده است و ۷۶ درصد کشفیات مربوط به استانهای شرقی و ۲۴ درصد مربوط به باقی شهرهای کشور بوده است. مصادره اموال قاچاقچیان ۵۰ درصد و شناسایی اموال آنها ۱۰۰ درصد افزایش داشته است، قیمت مواد مخدر به همین دلیل بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: از اواخر سال ۹۷ طرح جمع آوری معتادان متجاهر اجرا و پاتوقهای آنها پاکسازی شد و موضوع کرونا که پیش آمد تصمیم گرفته شد معتادان متجاهر جمع آوری نشوند که البته تصمیم درستی هم بود و از طرفی افرادی که پیش از این جمع آوری شدند، مدت نگهداری آنها تمام شد و جلساتی گذاشتیم تا از این معتادان در خیابان حمایت شود، اما مجدد جمع آوری این معتادان با رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز شد.
وی گفت: در حوزه پیشگیری طرح یاریگران زندگی اجرا شد و در سال ۹۸ با تصویب ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار شد در ۲۰ هزار مدرسه این طرح اجرا شود و در ۱۲ هزار مدرسه آموزش پیشگیری انجام شد و در ۷ هزار مدرسه این طرح اجرا نشد که به دلیل شیوع کرونا بود و در سال جدید امیدواریم بتوانیم این طرحها را اجرا کنیم و البته باید حرکت عظیمی در حوزه پیشگیری از اعتیاد انجام شود.