۵۴۱
دوشنبه ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۴
تعداد بازدید : ۵۴۳
هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران پایان یافت
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه جامعه ایران از وضعیت اجتماعی خوبی برخوردار نیست گفت: اعتماد در جامعه ما نه تنها در سطح حاکمیت، بلکه در تمام وجوه کاهش یافته است.
به گزارش روی تیتر، هشتمین مناظره ملی دانشجویان ایران، عصر امروز در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران با حضور علی ربیعی سخنگوی دولت، به پایان رسید.
در ابتدای مراسم حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی، پیام رئیس جمهور ایران، حسن روحانی را قرائت کرد.
متن پیام رئیس‌جمهور به هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران به این شرح است.
«بسم الله الرحمن الرحیم
فقدان گفت و گوی سازنده، از بنیادی‌ترین مشکلات جامعه امروز ایران است. ایران عزیز، این روزها، در شرایط حساس ویژه‌ای به سر می‌برد. از یک سو، دشمنان خارجی تمام تلاش خود را برای ضربه زدن به ملت ایران دوچندان کرده‌اند و از سوی دیگر، نبود گفت و گوی جامع ملی سازنده میان مردم و حاکمیت، و نیز جناح‌ها، احزاب و شخصیت‌های موثر کشور، اتحاد و همبستگی در برابر دشمنان را دشوار ساخته است.
کشور ما به ویژه در شرایط حاضر به یک گفت و گوی ملی نیاز دارد، هرگز نباید تصور کرد که دولت به تنهایی می‌تواند گفتگو را که بسترساز اساس و تقویت سرمایه اجتماعی است، پیش ببرد. این امر مستلزم همراهی، همدلی و مشارکت همه ارکان کشور است.
گفتگو و مناظره، مستلزم تحمل و مدارا است. تاریخ پرافتخار ایران و اسلام، به ویژه رویکرد بی‌نظیر امامان بزرگوار شیعه، مشحون از الگو‌های مدارا، اعتدال، عقلانیت و گفتگو است. دولت تدبیر و امید نیز در طی سال‌های خدمت به مردم، همواره نشان داده است که اهل گفتگو و مذاکره سازنده، به نفع ملت ایران است. به همین دلیل شورایعالی انقلاب فرهنگی روز ۲۳ تیر ماه را که روز توافق مذاکرات هسته‌ای بود را به عنوان روز گفتگو و تعامل سازنده با جهان نامگذاری کرد. ما معتقدیم باید مسیر گفتگو را ادامه داد و از هراس افکنی جریان‌های افراطی، غیرعقلانی و ضد گفتگو نهراسید.
بسیار خرسندم که مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که اکنون به ایستگاه هشتم خود رسیده است، به تقویت جریان گفت و گوی اخلاقی، مستدل، منطقی و اثربخش یاری رسانیده است. افزایش استقبال دانشجویان از این رویداد، از نخستین دوره تاکنون، نشان می‌دهد که دانشجویان، به عنوان موتور محرکه توسعه جامعه و آینده آن، ضرورت گفتگو را دریافته‎اند و این مسابقات نیز به خوبی به نیاز ملی به گفتگو پاسخ داده است.
از جامعه دانشگاهی کشور، به ویژه جهاد دانشگاهی و سازمان دانشجویان در شکل دادن به این ابتکار که انشاءالله به آموزشِ نهادمند گفتگو، میان بخشی از جامعه نخبه کشور، یعنی دانشجویان منجر خواهد شد، تشکر و قدردانی می‌نمایم.
حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران»
در ادامه برنامه علی ربیعی، سخنگوی دولت به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود از دغدغه‌ها و نگرانی‌های خود درباره دانشجویان گفت.
به گفته وی، وضعیت اجتماعی جامعه ما وضعیت خوبی نیست و اعتماد در جامعه ما نه تنها در سطح حاکمیت بلکه در تمام وجوه کاهش یافته است.
ربیعی افزود: بدون تردید، بحران هویت مشروعیت، نتیجه بی‌اعتمادی مزمن جامعه است که عواقب خوبی ندارد. در جامعه‌ای که نخبگان با هم توافقی ندارند ممکن است حتی در ۵ مساله به پاسخ درستی نرسیم.
وی در ادامه گفت: ارزش‌های مشترک در جامعه ما و در میان مردم کاهش یافته و ما امروز در جامعه‌مان اشتراکات درستی نداریم. گفتگو داروی بی‌بدیل چنین شرایطی در جامعه است.
ربیعی بیان کرد: بر اساس داده‌های سازمان بهزیستی، علت اول طلاق، فقدان گفتگو و ارزش‌های مشترک است و این به علت گفتگوی نامناسب است.
سخنگوی دولت مناظره را پایه گفتگو دانست و گفت: ما راهی جز گفتگو و‌مناظره در جامعه نداریم.
علی ربیعی در بخش دیگر صحبت‌های خود افزود: بر اساس آسیب‌شناسی سطحی من از مناظره، در جامعه ما مناظره بر اساس داده‌های روشنی شکل نمی‌گیرد و به همین دلیل، به گفتگو و یافتن راه‌حل برای آینده منجر نمی‌شود. مناظره در جامعه ما حالت تهییج و برانگیختگی دارد و به جای روشن‌گری به ابهام آفرینی می‌پردازد.
وی گفت: ما در زیر ساخت‌های مناظره دچار ضعفیم. در مناظره‌ها مجری نقش بی‌طرف دارد و آنچه مهم است اخلاق مناظره است.
سخنگوی دولت افزود: بزرگترین آسیب در مناظره، مناظره ملی است که جامعه ایران بیشترین آسیب آن را از مناظره ۸۸ به بعد دید، که به فروپاشی اخلاقی منجر شد.
ربیعی خاطر نشان کرد که مناظره نباید افشاگر باشد و افزود: امروز مناظره نقش مخرب و فروپاشی کننده در جامعه ما دارد.
ربیعی در خصوص چیستی آمدنیوز هم عنوان کرد: چیستی آمدنیوز بر پایه افشاگری بود و روشن‌سازی در سازوکار آن وجود نداشت.
ربیعی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: من به عنوان یک شهروند که از نیمه دهه ۵۰ به طور فعال حضور داشته ام میگویم جامعه امروز می‌گویم ما باید صحبت کنیم، نه اینکه فریاد بزنیم. من به عزیزان امروز برنامه که حتی جایزه اخلاق به تعدادی از آن‌ها اعطا شد تبریک می‌گویم و امیدوارم از دل این برنامه راهی برای روز‌های خوب ایران پیدا کنیم و روز‌های بد ایران را پشت سر بگذاریم.
در ادامه علیرضا هاشم‌زادگان، برنده مناظره سال گذشته و دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی از مشکلات جامعه صحبت کرد.
سخنران پایانی این مناظره نیز توسط دکتر عاملی انجام شد که به اختلال فهم، افزایش دامنه گفتگو و فهم دیگران و مسائل آن پرداخت. در پایان، دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان تیم برنده این مسابقات اعلام شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: