۸۰۱۵
چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۸
تعداد بازدید : ۶۵
سرپرست اداره‌کل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه "عدم برچسب‌گذاری محصولات تراریخته" در بازار مساوی با تعلیق و ارجاع به دادگاه است، از تدوین آیین‌نامه جدید "قانون ایمنی زیستی" خبر داد.

سرپرست اداره‌کل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه "عدم برچسب‌گذاری محصولات تراریخته" در بازار مساوی با تعلیق و ارجاع به دادگاه است، از تدوین آیین‌نامه جدید "قانون ایمنی زیستی" خبر داد.

به گزارش فراتیتر، دکتر محمود آل‌بویه درباره ساماندهی واردات محصولات تراریخته به کشور اظهار کرد: اخیراً نمایندگان مجلس شورای اسلامی بند 2 الحاقی ماده 34 لایحه برنامه هفتم توسعه را تصویب کرده‌اند که در آن تأکید شده است که رهاسازی و کشت هرگونه محصول تراریخته تولیدشده در داخل یا خارج از کشور در اراضی کشور ممنوع است همچنین واردکنندگان و تولیدکنندگان فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی که از مواد اولیه تراریخته استفاده می‌کنند مکلف به درج برچسب به‌روی این محصولات هستند.

وی از تدوین آیین‌نامه‌ اجرایی قانون ایمنی زیستی در حوزه محصولات تراریخته خبر داد و گفت: "قانون ایمنی زیستی" درخصوص فرآورده‌های تراریخته تأکید کرده است که چند سازمان مکلف به تهیه یک آیین‌نامه با حضور سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان غذا و دارو، وزارت جهاد کشاورزی هستند؛ در زمان حاضر یک آیین‌نامه 42ماده‌ای در دست تدوین است که صفر تا صد نحوه واردات محصولات تراریخته، بذرهای واردشده محصولات تراریخته، ورود محصولات تراریخته از گمرکات به کشور و رسیدن به دست مصرف‌کننده نهایی در آن مشخص و برای این موارد سیاست‌گذاری شده است.
سرپرست اداره‌کل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: زمان اجرای این آیین‌نامه هنوز مشخص نشده اما جلساتی با سازمان‌های مذکور درخصوص جزئیات آن در حال برگزاری است که نتایج آن به‌زودی به مردم اعلام خواهد شد.

بر اساس لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است در راستای سیاست‌های کلی سلامت‌محور و با هماهنگی سایر دستگاه‌های مرتبط، نظارت بر تولید و عرضه فرآورده‌های غذایی را که در تولید آن از محصولات تراریخته استفاده شده است، در چهارچوب قوانین و مقررات داخلی و با رعایت قانون ایمنی زیستی انجام دهد همچنین تمام واردکنندگان و تولیدکنندگان فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی که از مواد اولیه تراریخته استفاده می‌کنند، مکلف به درج برچسب به‌روی این محصولات هستند و در صورت عدم برچسب‌گذاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است مجوزهای بهداشتی واحدهای متخلف را تعلیق و متخلفین را به مراجع قانونی معرفی کند.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: