۱۰۳۰۷
يکشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۴
تعداد بازدید : ۵۱
اقتصادی ایران

اخبار چرخشی

منظور: همسان سازی حقوق بازنشستگان در لایحه قبلی هم وجود داشت و تلاش می شود در نسخه اصلاحی برای رفع ایراد نمایندگان بیش از گذشته به آن توجه شود.

منظور: همسان سازی حقوق بازنشستگان در لایحه قبلی هم وجود داشت و تلاش می شود در نسخه اصلاحی برای رفع ایراد نمایندگان بیش از گذشته به آن توجه شود.

به گزارش فراتیتر، با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1402 موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسان‌سازی اجرایی خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان این که نسخه اصلاح شده لایحه بودجه 1403 هفته آینده به مجلس ارسال می شود گفت در این نسخه جزئیات محاسبه منابع بودجه برای نمایندگان مجلس شفاف می شود.

منظور افزود: همسان سازی حقوق بازنشستگان در لایحه قبلی هم وجود داشت و تلاش می شود در نسخه اصلاحی برای رفع ایراد نمایندگان بیش از گذشته به آن توجه شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به پلکانی بودن افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان گفت: میانگین افزایش حقوق کارمندان 18 درصد و بازنشستگان 20 درصد است که به صورت پلکانی اعمال می شود.

وی افزود: اگر رشد متوسط ۱۸ درصد را با توسل به روش‌های تورمی افزایش دهیم به نفع مردم نخواهد بود. رشد پلکانی اثرات تورمی نخواهد داشت، ما مکلف هستیم به تورم تک‌رقمی برسیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد منابع بودجه گفت: تامین مالی بودجه امسال از طریق فروش اموال دولتی ۱۲۸ میلیارد تومان است، پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال ۲۰ همت از این طریق تامین مالی داشته باشیم. همچنین ما تا پایان سال در واگذاری شرکت‌های دولتی به ۳۰ همت می‌رسیم. در بودجه ۱۰۶ همت پیش بینی شده است.

وی افزود: این بیش برآوردی‌ها باعث می‌شود علی رغم تلاش‌ها نتوانیم به ارقام پیش‌بینی شده مصوب دست پیدا کنیم، هر چند که می‌بینیم ۵۰ درصد در درآمدها و ۴۱ درصد در کل منابع بهبود داریم. این اتفاق نسبت به کل دهه ۹۰ بالاتر است.

منظور: منابع دولت در سال جاری رشد قابل توجهی داشته است

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: درآمدهای مالی، سود سهام شرکت‌های دولتی، حقوق گمرکی، درآمد حاصل از مالکیت دولت در معادن، فروش کالا و خدمات دولتی منابع اصلی درآمدهای دولت را تشکیل می‌دهد.

در بخش دوم ما درآمد حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای را داریم که عمدتاً شامل منابع نفت و گاز و واگذاری سهام شرکت‌های دولتی است. قسمت دیگر تأمین مالی از طریق ایجاد بدهی است، یعنی انتشار اوراق خزانه و اوراق مالی دولت و همچنین فروش اموال و دارایی‌های دولت.

وی افزود: از میان این سه گروه، بهترین و پایدارترین نوع تأمین منابع از طریق گروه اول است، ما گروه سوم را از ناچاری انجام می‌دهیم، البته اشکالی ندارد ما ممکن است برای سرعت بخشیدن به پروژه‌های عمرانی امسال انتشار اوراق انجام دهیم و سال‌های آینده بازپرداخت کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: در ادبیات اقتصادی هر چه با عنوان اوراق بدهی منتشر می‌شود به معنای کسری بودجه است. در لایحه بودجه سال آینده مجبوریم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر کنیم چراکه باید بازپرداخت اوراق بدهی فروخته‌شده در سال‌های قبل را تامین کنیم و دولت عملا هیچ درآمدی از فروش اوراق بدهی به دست نمی‌آورد.

وی افزود: کسری بودجه پنهان همین بیش‌آورد درآمدها است و ما سعی کردیم که درآمدها با اطمینان حداکثری محقق شود. کسری بودجه آشکار هم همین انتشار اوراق بدهی است که البته توضیح دادم برای جبران اوراق منتشرشده در دوره گذشته است.

وی گفت: درآمدهای دولت در هشت ماه امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته رشد ۴۱ درصدی داشته و منابع دولت هم ۵۰ درصد رشد داشته است اما علی‌رغم تلاش‌هایی که داشتیم برای تحقق بودجه مصوب، عملکرد بودجه در مجموع فقط ۷۳ درصد است که این یک معماست.

افزایش درآمدهای مالیاتی در برنامه بودجه به کمک پایگاه‌های اطلاعاتی

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: میزان مالیات‌هایی که در سال ۱۳۹۹، ۱۹۰ هزار میلیارد تومان بوده را به ۴۷۳ هزار میلیارد تومان در سال گذشته و امسال به ۷۴۸ هزار میلیارد تومان رساندیم. این تحولات با حفظ قوانین مالیاتی فعلی اتفاق افتاده زیرا دولت سراغ پایش پایگاه‌های اطلاعاتی رفته است.

وی افزود: رشد مالیاتی ما در سه سال گذشته سالی ۵۰ درصد بوده است و برای سال آینده حدود ۴۹ درصد رشد می‌بینیم. پیشنهاد افزایش ۱درصدی مالیات ارزش افزوده را دادیم که حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

محمد حسینی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه علی رغم اینکه دولت ۵۰ همت برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته، اما نمایندگان علت عدم موافقت خود را احتمال بد عهدی سازمان برنامه و بودجه اعلام کردند، بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه بدعهدی ندارد، باید درآمد وجود داشته باشد و بعد به طرح‌ها و پروژه‌ها اختصاص داده شود.

وی افزود: گاهی وقت‌ها برخی فکر می‌کنند به بعضی از حوزه‌های انتخابیه توجه بیشتری می‌شود که باید در مورد آنها بحث و گفت‌وگو شود. اینها را نباید به یک موضوع دیگری دخالت دهند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور عنوان کرد: اینکه یک نماینده‌ای تائید صلاحیت نشده است، بیاید رای منفی دهد، قابل قبول نیست. باید هر موضوعی به جای خود بررسی شود. برخی نمایندگان علاوه بر اینکه انتقاداتی نسبت به موضوعات دیگر داشتند اما در جهت موافقت با لایحه صحبت کردند. ما انتظار داریم نمایندگان عزیز انصاف را داشته باشند.

به گزارش سلام نو به نقل از مهر، داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به این سوال که برنامه دولت برای برطرف شدن ایرادات مجلس به لایحه بودجه ۱۴۰۳ چه هست گفت: امروز ما لایحه بودجه را بر اساس اصلاحیه ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس بردیم که در سال جاری برای اولین بار لایحه در دو قسمت عرضه می‌شود یک بار منابع و سقف منابع و احکام و بار دیگر هم مصارف و اعتبارات و توزیع اعتبارات بین دستگاه‌ها به نظر می‌رسد با اینکه نمایندگان محترم خودشان در واقع این اصلاح را در آیین نامه داخلی انجام دادند و دولت را تکلیف کردند که دو مرحله‌ای بودجه را تنظیم کند، ولی همان ذهنیتشان با این روش دو مرحله‌ای در واقع عادت ندارد با اینکه ما در مرحله اول منابع را بردیم و جزئیات منابع را توضیح دادیم سقف منابع در حوزه درآمدهای نفتی درآمدهای مالیاتی درآمد حاصل از واگذاری اموال دولت درآمد حاصل از واگذاری سهام شرکت‌ها خب ما این‌ها را جزئیاتش را به صورت کامل همانگونه که برای ما تکلیف شده عرضه کردیم.

ابهام در محل مصارف بودجه

دوستان مجلس در خصوص این اعداد و ارقام خیلی مذاکره‌ای ندارند و فقط نگرانی‌شان این است که می‌گویند مصارف کجاست آیا ما در حقوق بازنشستگان چه تدبیری داریم آیا در مورد اعتبارات مربوط به فرهنگیان یا ایثارگران چه می‌خواهیم بکنیم و آیا در خصوص نیازهای بخش به عنوان مثال کشاورزی یا خرید تضمینی گندم چه می‌خواهیم بکنیم یعنی عمدتاً ذهن نمایندگان محترم درگیر مصارف است و طبیعی هم هست، چون نمایندگان تصورشان بر این است که منابع قطعی حاصل می‌شود حالا در مورد مصارف باید بحث کنیم که ما البته مخالفتی با این موضوع نداریم.

رشد ۱۸.۲ درصدی بودجه سال آینده

داوود منظور در ادامه افزود: ولی اگر بخواهیم بر اساس این ماده واحده‌ای که خود دوستان در اصلاح ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی عمل کنیم این رویه را باید طی می‌کردیم ما امروز توضیح دادیم که ما در سقف منابعی که پیش بینی کردیم که صرفاً هم بودجه دولت نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد ۱۸.۲ درصد رشد کرده‌ی ما سعی کردیم یک بودجه‌ای داشته باشیم غیر تورمی یک بودجه‌ای داشته باشیم که به مردم پیام آرامش بدهیم برای سال آینده و ارقام بودجه‌ای را بسیار واقعی دیدیم درآمدهای نفت را واقعی کردیم درآمدهای گمرکی را بسیار واقعی دیدیم برخی از ارقام درآمدهای ما نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده، چون در سال گذشته یعنی در همین سال ۱۴۰۲، چون در سال ۱۴۰۲ این‌ها تحقق پیدا نکرده مصوباتی که مجلس محترم در سال گذشته در بودجه داشتند امسال ما نتوانستیم اجرا کنیم درآمدهایش را محقق نکردیم بعضاً لذا ما این‌ها را بازنگری کردیم و سقف بودجه را متناسب با تجربه‌ای که در سه سال گذشته داشتیم برای سال آینده با توجه به ظرفیت‌ها پیش‌بینی و ارائه کردیم و رشدش هم ۱۸ درصد سر جمع است.

پیش بینی برای بازنشستگان، فرهنگیان، ایثارگران و نظامیان در بودجه دیده شده

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اما ما امروز اطمینان دادیم به نمایندگان عزیز که دولت هم دغدغه بازنشستگان را دارد و خود ما بیشتر از دیگران دغدغه‌مند هستیم که انشاالله معیشت بازنشستگان عزیز را بتوانیم تامین کنیم و لذا عرض کردیم که ۵۰ هزار میلیارد تومان در سقف منابعی که الان پیشنهاد کردیم در مرحله دوم که قرار است ما مصارف بودجه را عرضه کنیم در آنجا ما ۵۰ هزار میلیارد تومان را تخصیص خواهیم داد برای متناسب سازی دریافتی‌های بازنشستگان عزیز و شاغلین در مورد فرهنگیان ایثارگران هم همینطور است.

ما الان رتبه‌بندی معلمین را به طور کامل اجرا کردیم ۵۰ هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه برداشته این را اجرا کرده یعنی هر آنچه را که مجلس تصویب می‌کند دولت خودش را مکلف می‌داند به اجرا ضمناً ما خودمان را نسبت به آحاد مردم به ویژه گروه‌های خاص به ویژه بازنشستگان فرهنگیان ایثارگران نظامیان ما نسبت به این گروه‌های خاص خودمان را بیش از هر کسی متعهد می‌دانیم و لذا ما حتماً در بودجه در قسمت دوم این موارد را به خوبی پیش بینی خواهیم کرد

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: