۱۰۵۵۹
پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۷
تعداد بازدید : ۴۶
اقتصادی ایران

تیتر یک خبر چرخشی

فقر در جامعه یک معضل طولانی و آزاردهنده شده‌است و با سیاست‌های فعلی مانند تخصیص یارانه نمی‌توان فقر را در جامعه ریشه‌کن کرد.

فقر در جامعه یک معضل طولانی و آزاردهنده شده‌است و با سیاست‌های فعلی مانند تخصیص یارانه نمی‌توان فقر را در جامعه ریشه‌کن کرد.

به گزارش فراتیتر، علی قنبری، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، در گفت‌وگو با شرق گفت: کشور ما بیشتر از آن که یک کشور اقتصادی و یا سیاسی باشد، یک کشور فرهنگی است.

در سابقه چند هزار ساله کشور ما، همواره مناسبت‌های ملی مورد توجه ایرانیان بوده‌است، حتی در شرایطی که وضعیت اقتصادی آنها وخیم بوده و امکان برگزاری آن به صورت مطلوب برای آنها وجود نداشته‌است.

در حال حاضر وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست اما شب یلدا یکی از مناسبت‌های مورد علاقه ایرانیان است که امروزه در شرایطی که ابرتورم منجر به کاهش ارزش پول ملی و کاهش درآمد واقعی مردم شده‌است، به صورت ساده و محدود برگزار می‌شود.
مردم فقیرتر شده اند

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه فقر مطلق قشر متوسط جامعه را تهدید می‌کند؛ اظهار داشت :جمعیت قابل توجهی از کشور در حال حاضر در فقر مطلق هستند و فقر نسبی نیز بیش از دو سوم از جامعه را درگیر کرده‌است و از دهک اول تا هفتم که یارانه‌بگیر هستند با فقر مواجه‌اند.

او در ادامه گفت: فقر در جامعه یک معضل طولانی و آزاردهنده شده‌است و با سیاست‌های فعلی مانند تخصیص یارانه نمی‌توان فقر را در جامعه ریشه‌کن کرد و باید به مردم ماهی‌گیری یاد بدهند نه اینکه به آنها ماهی بدهند.

حیف است در جامعه‌ای مانند ایران که امکانات فوق‌العاده‌ای از نظر منابع زیرزمینی دارد به دلیل ناکارآمدی سیستم حکمرانی فقر در آن شایع باشد.

قنبری در ادامه تاکید کرد: فقر مطلق حتی قشر متوسط جامعه را حذف می‌کند و جامعه دو قطبی می‌شود و در روند توسعه اقتصادی کشور ضربه سهمگینی وارد می‌شود چراکه قشر متوسط نقش اصلی را در توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌کند.
آمار مسئولان انتخابی است

قنبری در ادامه در واکنش به آمارهای مثبت اقتصادی که از سوی دولت منتشر می‌شود؛ اظهار داشت: آمار و ارقام به صورت انتخابی از سوی مسئولان منتشر می‌شود.

به صورت دقیق‌تر این آمار خیلی کوتاه مدت است و حتی در برخی موارد به صوت ماهانه منتشر می‌شود. در صورتی که آمارهای اقتصادی باید به صورت سالانه مورد بررسی قرار گیرند.

دولت سیزدهم متأسفانه گونه‌ای ساده‌انگاری را الگوی کار خود قرار داده‌است و مردم را دست کم گرفته‌است و گمان شده‌است که هر آماری که داده شود مردم قبول می‌کنند.

در صورتی که اینطور نیست و آمارهای مثبت اقتصادی مردم را از بیان واقعیت‌ها باز نداشته‌است.»

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: