۵۱۰۹
يکشنبه ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۶
تعداد بازدید : ۶۰۴
جلسه علنی امروز پارلمان با سخنرانی امیر سرلشگر سید عبدالرحیم موسوی به مناسبت هفته دفاع مقدس آغاز شد و در ادامه مراسم تحلیف نمایندگان جدید نیز برگزار شد.
به گزارش فراتیتر، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ساعت ۸ و ۱۸ دقیقه و با حضور ۲۴۲ نفر از نمایندگان آغاز شد.
محمدباقر قالیباف، در نطق پیش از دستور گفت: خداوند بزرگ را شاکریم که در هفته دفاع مقدس این فرصت فراهم شد که در خدمت همسنگر و از رزمندگان دوران دفاع مقدس امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده مکرم ارتش جمهوری اسلامی باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی، حضور امیرسرلشکر موسوی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی را در مجلس خیرمقدم گفت و افزود: در هفته دفاع مقدس از بیانات ایشان استفاده می‌کنیم، به همه رزمندگان، ایثارگران و خانواده‌های معظم شهدا به ویژه همه بخش‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران عرض تبریک و تهنیت داشته باشم.
 
ارتش پس از جنگ نیز امنیت مرز‌ها را حفظ کرده است
امیر سرلشگر سید عبدالرحیم موسوی با حضور در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی دفاع مقدس را الگوی کاملی از اراده ملت با فرماندهی امام خمینی (ره) توصیف کرد و گفت: اگرچه پیروزی در جنگ نابرابر، فتح‌الفتوح و شبه معجزه بود، ولی منظور از معجزه قرن این پیروزی نیست بلکه معادلاتی است که طرحی نو در انداخت. منظور آن شجره طیبه‌ای است که شاخه‌هایشان به اقصی‌نقاط جهان پرکشید و سقوط خداناباوران حق‌ستیز را تسریع کرد.
وی تصریح کرد: کاش می‌شد در یک جلسه از دفاع مقدس گفت، از آن بسیجی تک تیرانداز تا سرلشگر فلاحی که بالاترین مقام شهید دفاع مقدس بود. از پاره‌کردن مغرورانه قطعنامه جلوی دوربین تا جمله ملتمسانه «واینک پذیرفتیم هر آنچه شما خواسته بودید» افسوس نمی‌شود در زمان کوتاه این تابلوی شگرف را توضیح داد، اما باور کنیم این کتاب قطور جز برگی ورق نخورده و گنج جنگ بکر و دست نخورده است.
امیر موسوی ادامه داد: دو میلیون و ۵۰۰ هزار سرباز به همراه ۲۱۷ هزار پایور و معادل ۶۰ میلیارد دلار تجهیزات ارتش وارد جنگ شدند و ۴۸ هزار شهید تقدیم انقلاب شکوهمند اسلامی کردند. ارتش از اولین روز جنگ تا آخر در همه عملیات‌ها حضور تعیین کننده داشته است. نقش‌آفرینی پدافند هوایی که در چشم صاحبنظران و پژوهشگران دفاع مقدس برجسته و ممتاز است مثال زدنی است.
وی ادامه داد: پدافند هوایی کل عملیات‌های مختلف جنگ هشت ساله را اداره کرد و در طول این مدت هیچ فرودگاهی بسته نشد و ایمنی دو میلیون پرواز غیرنظامی از لحظه ورود تا نشستن در فرودگاه‌ها تامین شد. همچنین علی‌رغم ۲۰۰۰ بار حمله صدام به خارک و پایانه‌های صدور نفت، حتی یک روز جریان عبور نفت مختل نشد. هیچ یک از عملیات‌های دوران دفاع مقدس هم بدون چتر هوایی انجام نشد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، کشف و شناسایی ۴۸ هزار هواپیما و بالگرد و انهدام ۶۵۲ جنگنده و بالگرد در طول دفاع مقدس را بخشی از کارنامه افتخارآمیز نیروی هوایی ارتش عنوان و خاطرنشان کرد: به گواهی اسناد موجود حامیان صدام دو بار در سال‌های ۶۲ و ۶۵ نیروی هوایی عراق را بازسازی کردند، این یعنی نیروی هوایی و پدافند ما موفق شدند دو نیروی هوایی دشمن را نابود کنند.
امیر موسوی همچنین ادامه داد: نیروی دریایی ارتش هم با پشتیبانی نیروی هوایی موفق شد نیروی دریایی دشمن بعثی را در هفتم آذرماه به کلی نابود کند به طوری که آن‌ها تا پایان جنگ نتوانستند وارد خلیج فارس شوند. در واقع نیروی دریایی در شصت‌وهفتمین روز جنگ یکی از پایه‌های دشمن را از بین برد و تعادل آن‌ها را برهم زد. علاوه بر باز نگه داشتن خطوط مواصلاتی در طول جنگ و اسکورت کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها اقدام بزرگی بود که عزیمت و نقش آن در ایستادگی ایران هر روز روشن‌تر می‌شود.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: پس از جنگ نیز تا امروز ارتش در حوادث مختلف از سیل و زلزله گرفته تا کرونا و ... امنیت و آرامش مرز‌ها را با تلاش شبانه‌روزی حفظ کرده است.
وی با بیان این‌که نیروی هوایی پس از پایان جنگ تا به امروز امنیت پرواز‌های خودی را حفظ کرده، اظهار کرد: برد کشف ما به بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر رسیده و امروز پدافند هوایی ارتش از برترین شبکه‌های ارتباطی در حوزه کنترل است. نیروی هوایی قبل از انقلاب وابسته به مستشاران و قطعات وارداتی بود، اما بعد از آن خود را سرپا نگه داشت و هر ماموریتی به او واگذار شد آن را با سربلندی به انجام رساند.
امیرموسوی با اشاره به حضور نیروی دریایی در مناطق کمتر برخوردار و شهر‌های میناب، جاسک، کنارک و سیرک آن را طلایه‌دار توسعه سواحل مکران توصیف کرد و گفت: به برکت این حضور امنیتی که ما در دریا داریم برخلاف برخی کشور‌های همسایه عاریه‌ای نیست بلکه بومی و ساخت ایران و با اتکای دانش جوانان خودمان است. امروز دریا‌های ما امن است و این امنیت مقتدرانه خدشه‌بردار نیست.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش یادآور شد: استکبار جهانی ناچار است بایستد و نظاره‌گر باشد، ناگزیر از ایرانی مستقل، اسلامی، دانشمند و قدرتمند در مسیر رشد و توسعه شتابان تمدنی را شاهد باشد و نیروی دریایی پرچمدار این حرکت مقتدرانه خواهد بود. همچنین ناوگان بزرگ هواپیما‌های بدون سرنشین ارتش با انجام عملیات‌های مختلف توان تاکتیکی و راهبردی را ایجاد کرده که روز واقعه هر دشمنی را از محاسبات غلط خود پشیمان خواهد کرد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان خاطرنشان کرد: بر سر آنیم ارتشی در شأن ملت ایران و شایسته پارکابی حضرت مهدی (عج) بسازیم از این‌که فرماندهی کل قوا ما را شایسته پرچم فداکاری دانستند خدا را شاکریم، قدر این عنایت را می‌دانیم و ارتش را شایسته نشان فداکاری حفظ خواهیم کرد.
 
ناطقان امروز صحن علنی چه گفتند
اردشیر مطهری در نطق میان دستور خود گفت: آدرس مشکلات کشور کاخ سفید نیست بلکه خیابان پاستور و دفتر کار کسانی است که ۷ سال کشور را معطل مذاکره با کاخ سفید کردند.
نماینده مردم گرمسار در مجلس اظهار داشت: امروز با حدود گذشت ۴ ماه از آغاز به کار مجلس یازدهم همه ما مشکلات را می‌دانیم و دیگر بیان مشکلات برای مردم خسته کننده شده است. مردم به ما رای ندادند تا فقط مشکلات را بگوییم. رای دادند تا ریشه مشکلات را پیدا کنیم و برای حل آن‌ها راه حل ارائه دهیم.
وی افزود: به نظر من مشکلات اقتصادی کشور دو دلیل مهم دارد یکی سیاست گذاری‌های اشتباه در حوزه اقتصادی و دوم ناکارآمدی مدیران و به ویژه ضعف شدید مدیریتی در ۷ سال اخیر.
 
فرهاد بشیری نیز در نطق میان دستور خود گفت: برخی با ساده لوحی، گرانی ها و معضلات اقتصادی را تماما به تحریم نسبت داده، به عنوان خادم مردم در خانه ملت اعلام می دارم که این برداشت نادرست سرپوشی بر روی ناکارآمدی، سوء تدبیر و سوء مدیریت ها است، برای مثال بیش از 5 ماه وزارت مهم صنعت، معدن و تجارت آن هم در کوران تحریم ها با سرپرستی اداره می شود، آیا این خطا هم ناشی از تحریم ها است.
بشیری در ادامه نطق خود بیان کرد: با این سوء مدیریت ها و ناکارآمدی ها آیا امروز به آرمان های انقلاب رسیده ایم، آیا مردم از مسئولینی که فقط به ظواهر و تشریفات شاهانه بسنده می کنند راضی هستند؟ آیا آن مسئولی که با وعده های پوچ و حاشیه سازی به دنبال بزک کردن کارنامه نداشته خویش هستند در خط امام و شهدا هستند؟ آقای مسئول محترمی که نبض اقتصاد و بازار دست جنابتان است آیا از قیمت لحظه ای سبد نیاز خانوارها اطلاع دارید؟ آیا می دانید ساده ترین وعده غذایی برای کارگر ساده که چند جوان بعضا تحصیلکرده و فاقد شغل بر سر سفره اش هستند، چقدر تمام می شود؟ آیا از تنش های گوشه و کنار بازار آگاه هستید؟ از امنیت اقتصاد کشور آگاه هستید؟ آیا می توانید با حقوق یک ماه کارگر یا کارمند ایام کنید؟

علیرضا پاک فطرت دیگر ناطق امروز مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس باید تکالیف دولت را بررسی کند چرا که اگر همین یک ماده اجرا می‌شد اوضاع اقتصادی کشور اینگونه نبود همچنین قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب سال ۹۰ یکی از بهترین قوانین مجلس در آن سال بود که باید بررسی شود طی ۹ سال گذشته دولت در این باره چه کرده است و از آنجایی که تنها یک چهارم قانون اجرا نه دولت و نه مجلس به وظیفه خود عمل نکرده اند.
وی در ادامه خطاب به رئیس جمهور بیان داشت: اقتصاد به چه سمتی می‌رود که عملکرد دولت مردم را سردرگم کرده است لذا معتقدیم این رفتار با اقتصاد عادی نیست و به دولت اعتماد نداریم چرا که به نظر نمی‌رسد اقتصاد ایران تا این حد ناتوان باشد که ارزش پول ملی را از دست بدهد پس شاید عمدی در کار باشد که حداقل شواهد اینگونه نشان می‌دهد.
 
جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور اظهار داشت: مجلس یازدهم امید‌های زیادی را در دل مردم ایجاد کرده و دقت این مجلس موجب افزایش این امید شده و بی‌دقتی موجب یاس خواهد شد.
وی تاکید کرد:‌نباید کار‌هایی در مجلس صورت گیرد که موجب هزینه برای مجلس شود؛ واگذاری خودرو چیز جدیدی نیست، ولی هیأت رئیسه مجلس می‌توانست تصمیمی کم هزینه‌تر اتخاذ می‌کرد و می‌توانستیم با خودرو‌های اجاره‌ای کارمان را پیش ببریم.
 
مراسم تحلیف نمایندگان جدید در مجلس برگزار شد
مراسم تحلیف نمایندگان جدید امروز (یکشنبه ۶ مهرماه ۱۳۹۹) در صحن علنی مجلس برگزار شد. این نمایندگان در دور دوم انتخابات ۲۲ شهریور ماه ۹۹ برگزار شده بود توانستند حائز اکثریت آرا شوند. این منتخبان ۱۰ حوزه انتخابیه پس از اینکه سوگند یاد کردند به عضویت در شعب مختلف درآمدند. قرار است اعتبارنامه این منتخبان در شعب مربوطه بررسی شود.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی پس از برگزاری مراسم تحلیف ۱۰ نفر از منتخبان مردم در صحن علنی اظهار داشت: خدمت همکاران جدید عرض خوشامدگویی داریم و امیدوارم با وجود شما ۱۰ بزرگوار در جمع سایر همکاران و نمایندگان، مجلس خوب، کارآمد و خدمت‌گذار به مردم و در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی داشته باشیم.
 
مصوبات امروز مجلس شورای اسلامی
  • طرح اخذ مالیات از خانه‌های خالی اصلاح شد.
  • میسیون برنامه و بودجه طرح اختصاص کالابرگ برای تامین کالاهای اساسی را تقدیم هیات رییسه کرد.
  • نمایندگان مجلس با یک فوریت طرح اختصاص یک درصد از درآمد عوارض آلایندگی به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها موافقت کردند.
  • نمایندگان مجلس طرح مالیات خانه‌های خالی را برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند و مقرر شد که عدم سکونت بیش از ۱۲۰ روز در یک خانه در زمره خانه خالی محسوب شود.
جو مجلس برای دقایقی متشنج شد
تعدادی از نمایندگان مجلس در تذکراتی از هیات رئیسه انتقاد کردند که چرا دستور کار انتخاب پنج نفر برای عضویت در هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها را از دستور امروز مجلس خارج کرده است، انتقاداتی که برای دقایقی جو مجلس را متشنج کرد و با فریاد همراه بود.

پایان جلسه علنی ۶ مهرماه مجلس
علی نیکزاد هاشمی نایب رئیس مجلس زنگ پایان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت ۱۲ به صدا درآورد.
نایب رئیس مجلس زمان برگزاری جلسه بعدی را ساعت ۸ صبح سه شنبه (۸ مهرماه) اعلام کرد. 
اخبار مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: