۶۹۵۷
سه‌شنبه ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۲
تعداد بازدید : ۴۹
سیاسی داخلی

تازه ها

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب از اعطای مجوز فعالیت به صد و چهلمین حزب کشور خبر داد.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب از اعطای مجوز فعالیت به صد و چهلمین حزب کشور خبر داد.
به گزارش فراتیتر، عبدالله مرادی گفت: حزب جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی به عنوان صد و چهلمین حزب کشور از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مجوز فعالیت گرفت.

وی با اشاره به برگزاری هفتمین جلسه کمیسون ماده ۱۰ احزاب، اظهار کرد: در این جلسه گزارش مجمع عمومی حزب جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران و انجمن اسلامی مهندسان بررسی و مورد تایید قرار گرفت. همچنین صد و چهلمین حزب کشور یعنی حزب جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی مجوز حود را از کمیسیون ماده ۱۰ دریافت کرد. مجمع عمومی حزب رفاه و سلامت در استان آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفت و با صدور پروانه فعالیت این حزب موافقت شد.

وی با اشاره به فعالیت ۵۷ انجمن زرتشتیان، مسیحیان آشوری و ارامنه و کلیمیان در کشور، ادامه داد: در این جلسه گزارش مجمع عمومی انجمن زرتشتیان کوچه بیوک یزد بررسی و با ادامه فعالیت این انجمن موافقت شد.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، افزود: احزاب باید مجمع عمومی خود را طبق قانون و اساسنامه خود برگزار کنند. اگر حزبی مجمع عمومی خود را برگزار نکند، دبیرکل و شورای مرکزی نمی توانند حزب را نمایندگی کند. ما احزاب و تشکل های قانونی و کسانی که مجوز فعالیت حزبی ندارند و غیرقانونی فعالیت می کنند را به مردم معرفی خواهیم کرد. احزابی که مجمع عمومی خود را برگزار نکنند، در قالب احزاب قانونی قرار نمی گیرند.

مرادی خاطرنشان کرد: در این جلسه موضوع تشکیل جبهه های سیاسی مورد بحث قرار گرفت زیرا در سال انتخابات معمولا جبهه ها و ائتلاف های سیاسی مختلفی کل می گیرد. جبهه سیاسی یک تشکلی است که با حصور احزاب سیاسی دارای پروانه تشکیل می شود. این احزاب باید تشکیل جبهه را به اطلاع کمیسون ماده ۱۰ برسانند و زمان، موصوع و گستره فعالیت تشکیل خود را اعلام کنند. تشکیل جبهه به صدور مجوز نیاز ندارد اما باید به اطلاع کمیسیون برسد. ما در حال حاضر ۱۳ جبهه در کشور داریم. حداقل سه حزب می توانند یک جبهه تشکیل دهند. رئیس جبهه باید عضو موثر یکی از این احزاب باشد.

مدیرکل دفتر سیاسی وزارت کشور تاکید کرد: رویکرد دولت در زمینه احزاب، تسهیل فعالیت سیاسی است و ما احزاب را نمایندگان بخش های مختلف جامعه می دانیم. کمیسیون ماده ۱۰ هم رویکرد سیاسی و جناحی ندارد و فراقوه ای بوده و شامل هر سه قوه می شود. تلاش ما کمک به احزاب برای فعالیت سیاسی در چارچوب قانون است. ما دنبال کیفی تر کردن فعالیت احزاب هستیم. در کشور تعدد احزاب وجود دارد و از نگاه برخی تحلیلگران این مساله می تواند نقطه آسیبی باشد. البته تعداد احزاب کشور از سال ۹۴ با اصلاح قانون فعالیت احزاب، کاهش یافته است. ایجاد جبهه های سیاسی می تواند راهکاری برای مقابله با آسیب احتمالی تعدد احزاب باشد.
وی درباره حضور قانونی یا غیرقانونی بودن رییس جبهه اصلاحات گفت: این موضوع در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در حال بررسی است و به زودی نتیجه بررسی ها اعلام خواهد شد.

مرادی درباره توجه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در خصوص نامگذاری جبهه و احزاب، گفت: ما با انتخاب عناوین کلی که با ارزشی در سطح نظام دارد و احتمال سواستفاده در مورد آنها می رود مثل گام دوم انقلاب و ایران قوی برای احزاب و جبهه ها مخالفیم.

وی در پایان در واکنش کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به احزابی که دنبال تحریم انتخابات هستند، گفت: قانون ملاک رفتار احزاب است. ماده ۱۸ قانون فعالیت احزاب تخلفات احزاب را پیش بینی کرده و در ماده ۱۹ تنبیهات مشخص شده است. حزب برای فعالیت سیاسی تشکیل شده است و انتخابات بهار احزاب، است البته نباید فعالیت حزبی محدود به انتخابات باشد. حزبی که دعوت به تحریم می کند در واقع فلسفه وجودی خود را نقض کرده و کاری خلاف ذات سیاسی خود انجام داده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: